Pages

joi, 26 septembrie 2013

Red Velvet Cake (Waldorf-Astoria)

Prajitura Red Velvet (catifea rosie) este considerata a fi printre cele mai rafinate prajituri existente. Reteta de Red Velvet pe care o gasiti mai jos se presupune a fi reteta originala Waldorf-Astoria (locul in care Red Velvet a fost inventata).

Ingrediente blat:

- 3/4 pachet unt frecat pana se separa de apa
- 1 1/2 cana zahar
- 2 oua
- 55-60 gr colorant alimentar rosu
- 2 linguri cu varf cacao pudra
- 1 cana lapte batut (gras)
- 2 1/4 cani faina pentru prajituri
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita vanilie
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingurita otet

Crema:
- 3 linguri faina
- 1 cana lapte
- 1 lingurita vanilie
- 1 1/4 pachet unt

Preparare:

1. Se amesteca untul (dupa ce a fost eliminata apa) cu zaharul si ouale
2. Se face o pasta din colorantul alimentar si cacao
3. Se adauga la primul amestec de unt, zahar si oua
4. Se adauga laptele, faina si sarea, amestecand fiecare ingredient pe rand
5. Se adauga vanilia
6. Praful de copt se stinge in otet si se adauaga in amestec
7. Se toarna compozitia in 3 sau 4 tavi (18-20 cm) unse cu unt si tapetate cu faina
8. Se coace 25-30 min la 175 de grade.

9. Crema: Amesteca laptele si faina intr-o cratita evitand cocoloasele
10. Se pun pe foc mic pana se ingroasa amestecand continuu
11. Se lasa sa se raceasca complet
12. Se amesteca untul, zaharul si vanilia pana cand se obtine o pasta pufoasa
13. Se adauga peste laptele amestecat cu faina
14. Se mixeaza pana cand amestecul devine foarte spumos si capata aspect de frisca

Se asambleaza prajitura si se orneaza dupa preferinte.

Doritorii pot face briose folosind aceleasi ingrediente.











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...